A farsangi időszak kezdete január 6. vízkereszt, a vége pedig a nagyböjtöt megelőző húshagyó kedd éjfél, ami az idén február 13. Ezt az időszakot hagyományosan vidám mulatságok, bálok, lakomák, népünnepélyek jellemzik. Iskolánkban kicsik és nagyok mind-mind izgalommal telve, lelkesen készültek az ünnepségre.
A hagyományoknak megfelelően minden osztály jelmezbe bújt, adott témakörnek megfelelően. Idén a sport témakört jelenítették meg előttünk az osztályok, igazán ötletes és változatos koreográfiákat láthattunk:

1. osztály: Amerikai focisták és a pomponlányok
2. osztály: Sakkjátszma
3. osztály: Zumbarock
4. osztály: Tornászlányok és a karatés fiúk
5. osztály: Focisták és a lányok 
6. osztály: Olimpiai sportágak
7. osztály: Jamaicai bobcsapat
8. osztály: Utolsó tánc

Az osztályokon túl egyéni beöltözők is színesítették a mulatságot (párat kiemelve): mókus, boszorkány, bohóc, ördög. A délutáni hangulatot tovább fokozta, hogy Zsolnai Tamás egy hatalmas zumba partival csábította táncba a kicsiket és a nagyokat.
A gimnasztikás lányok is fellépetek, akik megmutatták milyen hajlékonyak és micsoda mutatványokra képesek egy hullahopp karika segítségével.
Közben a büfében elfogytak a szendvicsek, üdítők és a sütik. A délutánt a tombolahúzás zárta, ahol értékes ajándékok találtak gazdára.

Köszönet illet mindenkit, aki segített, hiszen idén is felejthetetlen farsangot sikerült megrendezni.

M. Pálföldi Anett

Közzétette: Üfcs Forráskúti Általános Iskola – 2019. február 1., péntek
Kategóriák: Hírek