A Hungarikumvetélkedőn vesznek részt a forráskúti diákok

Szerző: K. T. I.  Forrás: delmagyar.hu

Hetedik, nyolcadik és kilencedik osztályos tanulók jelentkezhettek januárban a lakiteleki Népfőiskola, a Hungarikum Bizottság, a Magyar Országgyűlés és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával megvalósuló Kárpát-medencei Hungarikumvetélkedőre. A Forráskúti Általános Iskola tanulói idén is neveztek a megmérettetésre.

A Hungarikumvetélkedő első fordulójára közel háromszáz csapat jelentkezett, ahol egy hungarikumokkal és nemzeti értékekkel kapcsolatos totó feladatsort kellett megoldaniuk a tanulóknak. A második forduló feladatait a továbbjutó csapatok megkapták, amelyet február 20-ig kell teljesíteniük. Az elődöntőkre és döntőkre ta­vasszal kerül sor a Népfőiskolán.

Tavaly is indultak

– Az idén második alkalommal veszünk részt a Hungarikumvetélkedőn. Tavaly három hetedikes lány alkotta a csapatot, nagyon ügyesen szerepeltek. Most nyolcadikosokkal indulunk, a tavalyi évhez képest egy tanuló személye változott – tudtuk meg Kocsispéterné Hunyadvári Éva felkészítő ta­nártól.

A csapatok egy totó kitöltésével jelentkezhettek a vetélkedőre.

Prezentáció a második fordulóban

– Most, a második fordulóban újabb feladatsor várt ránk, és emellett egy megyének vagy tájegységnek az értékeit kell be­­mutatnunk 15 diás prezentáció formájában – mutatott rá a pedagógus.

Több ételt is kipróbáltak

Örömmel búvárkodtak a tanulók, igyekeztek minél több értéket felfedezni, minél többféle ízt, ételt kipróbálni. Így jutottak el Bordányba és a szegedi Helyiségbe is, ahol a bordányi Legjava termékekkel ismerkedtek. Természeti kincsekkel, épített és kulturális örökséggel, hagyományőrző csoportokkal, példaképekkel is foglalkoznak a munkájukban. Az a csapat, amelyik a második fordulóban eredményesen szerepel, továbbjuthat az elődöntőbe, majd onnan a döntőbe.

Kategóriák: Hírek