Hagyományosan a tanév első felében színes pályaválasztási programokon vehetnek részt a hetedikes és nyolcadikos diákok, ezzel is segítve a minél sikeresebb iskolaválasztást.

Szeptemberben rendezték meg az I. Szakmafesztivált a szegedi Dugonics téren, amit a Szüleikkel együtt látogathattak meg a gyerekek. A standok között sétálva örömünkre szolgált, hogy iskolánk egykori diákjai is részt vettek az eseményen, immár a választott szakmájukat népszerűsítve. Október elején a Sportcsarnokban tartott „Mi a pálya?” elnevezésű műszaki pályaválasztó fesztiválra utaztak a tanulóink, míg a napokban az Agóra „Találd ki magad!” rendezvényére.  A gyerekek a standoknál feltehették az iskolával kapcsolatos kérdéseiket, útmutatást ígérő prospektusokat vihettek haza. Amit lehetett, kipróbáltak: teszteket töltöttek ki, hegesztettek, autót festettek, lézerfegyverrel lőttek, péksütiket kóstoltak, kalácsot fontak, közös tetoválásokat rakattak fel… és imádták, hogy interjút készítettek velük a Szeged Televíziótól. Egybehangzó véleményük, hogy az ilyen típusú rendezvények hasznosak, ugyanakkor élménydús kirándulások is.

A felvételiig még vár a tanulóinkra néhány próbatétel. Kívánjuk, hogy sikeresen vegyék az akadályokat, és valamennyien az érdeklődésüknek megfelelő középfokú iskolában folytathassák majd tanulmányaikat!                                                                   

Kocsispéterné Hunyadvári Éva

Galéria:

Kategóriák: Hírek