2023. április 25-én (a járvány miatt több év kihagyás után) 6. alkalommal szervezte meg az Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Forráskúton a felsős térségi matematikaversenyt, melyen a mórahalmi járás, valamint Domaszék és Algyő iskolái is részt vettek. 10 település 11 iskolájából több mint 80 matematikában tehetséges tanuló versenyzett ebben az évben. A versenyszabályok szerint az 5-8. évfolyamokról iskolánként maximum 2 fő volt nevezhető, a csapatversenyen az az iskola került értékelésre, ahonnan minden évfolyamból legalább egy versenyző részt vett. A feladatokat évfolyamonként és évenként változó felosztás szerint mindig más-más település matematika szakosai állítják össze, a javítást a helyi és a kísérő pedagógusok végezték Török Tilda és Bárkányiné Gyuris Mariann szervezők irányításával. Míg a feladatok javítása történt, addig a versenyzők uzsonnáztak, valamint sportos ügyességi feladatokban próbálhatták ki magukat.

Minden résztvevő emléklapot kapott, az 1-3. helyezettek oklevelet és tárgyjutalmat vehettek át Kálmánné Kovács Mónika Alpolgármester Asszonytól.

A győztesek:

5. évfolyam:

1. Süli Péter Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola és AMI

2. Péter Balázs Ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola és AMI

3. Lázár Noémi Zákányszéki Általános Iskola és AMI

6. évfolyam

1. Mezei Zétény ÜFCSKÁI és AMI Csólyospálosi Tagintézménye

2. Krammel Noel Algyői Fehér Ignác Általános Iskola

3. Kertész Panna Algyői Fehér Ignác Általános Iskola

7. évfolyam

1. Török Márton Szent Imre Katolikus Általános Iskola és AMI (Zsombó)

2. Belovai Péter Algyői Fehér Ignác Általános Iskola

3. Faddi Ádám Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola és AMI

8. évfolyam

1. Simon-Hajdú Gergő Szent László Katolikus Általános Iskola (Mórahalom)

2. Nyári Levente Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola és AMI

3. Makra Mihály Algyői Fehér Ignác Általános Iskola

A forráskúti versenyzők közül Németh Zoárd szerepelt a legjobban, a hetedikesek mezőnyében a dobogóról éppen lemaradva, negyedik helyezést ért el!

A csapatversenyben idén az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola tanulói győzedelmeskedtek, akik egy évig birtokolják a vándorserleget. A verseny nem jöhetett volna létre Forráskút Község Önkormányzata és A forráskúti Általános Iskolás Gyermekekért Alapítvány támogatása nélkül!

Gratulálunk minden résztvevőnek és felkészítőiknek is!

Galéria:

Kategóriák: Hírek