2019. április 16-án 5. alkalommal szervezte meg az Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Forráskúton a felsős térségi matematikaversenyt, melyen a mórahalmi járás iskolái mellett Domaszék és Algyő iskolái is részt vettek. A versenyszabályok szerint az 5-8. évfolyamokról iskolánként maximum 2 fő volt nevezhető, a csapatversenyen az az iskola került értékelésre, ahonnan minden évfolyamból legalább egy versenyző részt vett. A feladatokat évfolyamonként és évenként változó felosztás szerint mindig más-más település matematika szakosai állítják össze, a javítást a helyi és a kísérő pedagógusok végezték Varga Katalin szervező irányításával. Míg a feladatok javítása történt, addig a Csemete Egyesület és Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástárának munkatársai játékos természettudományi feladatain vehettek részt a versenyzők.

Minden résztvevő emléklapot kapott, az 1-3. helyezettek oklevelet és tárgyjutalmat vehettek át Fodor Imre Polgármester Úrtól. 

A győztesek:

5. évfolyam:

  1. Belovai Anna          Algyői Fehér Ignác Általános Iskola
  2. Szegő Sára             Kiss Ferenc Általános Iskola és AMI
  3. Márta Gergő           ÜFCSKÁI és AMI Csólyospálosi Tagintézménye

6. évfolyam

  1. Simon Imre             Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola és AMI
  2. Kertész Mihály        Algyői Fehér Ignác Általános Iskola
  3. Volford Barnabás    Szent László Katolikus Általános Iskola, Mórahalom

7. évfolyam

  1. Süli Ádám              Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola és AMI
  2. Török Karolin          Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és AMI, Forráskút
  3. Kovács-Hegedűs Viktória    Szent Imre Katolikus Általános Iskola és AMI, Zsombó

8. évfolyam

  1. Menyhárt Dominik   ÜFCSKÁI és AMI Csólyospálosi Tagintézménye
  2. Pataki Viktória        Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola és AMI
  3. Nagy Kristóf           ÜFCSKÁI és AMI Fontos Sándor Tagintézménye, Üllés

 A csapatversenyben idén a Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola és AMI tanulói győzedelmeskedtek, akik egy évig birtokolják a vándorserleget.

Gratulálunk minden résztvevőnek és felkészítőiknek is!

Képek a versenyről:

https://www.facebook.com/ufcsiskola/posts/2311159915825985?xts[0]=68.ARCoZu6jyj_4v7lkxDJ2MC5nN-9UPpnhwE9VD99sdXN-Y5rw8iwRi_bGTUydxPy_yRSTcOPTfIZOgqOTd6ZWMVpUgUmiBhIiyVubrvlxv_U2FHPXqzXYSaxSn8PG6dCzY_GupaPw-w0Ul69NUZp7aJapZRctriOyijJzrEGz0UOfe0x8OXdf7x6Ht7Al3wzfjvKia3VuSHgW1DFMzmg2hjIxKVdsIhHxCorJvfhnr-zB9WYvP-lm0e6JKVTlm-OKLisA3T8pCPYN2NzFRweq_vXi3Ov7_R-QYWjnQNMccf56Eow9OVlBqWWPuwMQ8aYKHcEo4b2u_FIB5UwjmHh6LGeXN5izfzvDHhvtSxLpUYbsFLBd4bsIVGPL5pkPb5i91vGrlAVU3Txo6lEtrERfbdUWvNsZrJc5t9FWGvAwYjXDllCE3DBGdsu4KWmMa_7nGdelDGY3WwuMRDzSgCIBMXh1GQ&tn=-R
Kategóriák: HírekÖko