A Várak, kastélyok az irodalomban verseny zárásaként május 29-én az 5-6. osztályos csapattal, június 5-én pedig a 7-8.-ossal tettünk látogatást a sándorfalvi Pallavicini kastélyban. A gyerekek bebizonyították, hogy nemcsak az online tesztek kitöltésében ügyesek, hanem könnyedén lebicikliznek akár 50 km-t is.

A programunk a kastélynál kezdődött, ahol megtudtuk, hogy Sándorfalva város, a létrejötte Pallavicini Sándor nevéhez kötődik, aki egykor nagy gondot fordított az erdőtelepítésre és a vadgazdálkodásra. Az intéző házában láttunk eredeti porcelán étkészletet, maketteket, trófeákat. Különlegességnek számított a kézi működtetésű régi „famosógép”, az ún. „lötykölő”, illetve a vörösrézből készített gömb alakú mosógép, melynek az első darabjait 1913-ban gyártották.

Ezt követően a Nádastó felé vettük az irányt, ahol a bivalyos ökosétányon haladva teknősökben gyönyörködhettünk, majd a kilátóról szemléltük a tájat. Meleg volt, a strandon picit lehűtöttük magunkat. Hazafelé még megálltunk egy fagyizónál, ahonnan kis idő múlva kellemesen elfáradva a gurultunk be a túra befejező állomására, a Borostyán étterem elé.   

Köszönjük a kísérők segítségét, valamint a szülők háttértámogatását!

(Kocsispéterné Éva)

Galéria:

Kategóriák: Hírek