December 20-án reggel jórészt az 5. és 6. osztály  tanulói útra kerekedtek . Az úticél Budapest volt. Miután leparkoltunk a Duna világörökség részét képező partján, megcsodáltuk az Országházat kívülről, majd egy helyi idegenvezetővel a turisták által is látogatható részeit belülről is megcsodáltuk.

Rövid sétát tettünk a Vörösmarty térre, ahol a kézműves karácsony áruiban gyönyörködhettünk. Hősiesen küzdöttünk a hideg ellen. Nagyon jól esett , hogy busszal utazhattunk a következő esemény helyszínére, a Papp László Sportarénába, ahol  sok ezer gyermek, továbbá több száz család ünnepelt közösen a Családok éve nagyszabású zárókoncertjén. A karácsonyi programot az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány a Családok éve keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával szervezte meg. A Papp László Budapest Sportarénában tartott különleges eseményre az ország minden pontjáról érkeztek vendégek, így mi is 39 fővel Forráskútról . A gyermekeket karácsonyi ajándékcsomag várta.

A kétórás műsor komoly és könnyűzenei előadásokat, meghitt pillanatokat és tartalmas időtöltést kínált a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Fellépett a Parno Graszt, a Bolyki Brothers, a Gryllus család, a Vujicsics Együttes és a Zsuráfszky család, továbbá színpadra lépett a 200 éves Eötvös Cirkuszt működtető dinasztia tagjai, a Kelemen és a Bogányi család, majd Király Linda és Király Viktor és a Boban Markovic Orkestar teremtett fergeteges hangulatot az arénában.

Köszönjük, hogy mi is részesei lehettünk a programnak! Egy kis kulturális feltöltődést kaptunk karácsonyra hangolódván.

Kategóriák: Hírek