Az advent négy hetét ünnepi hangulatú, de takarékos díszkivilágítással, Török Tilda tanárnő adventi naptárával és az iskolában is gyertyagyújtással tettük emlékezetessé, melyet a zenei tanszakos (furulya, gitár és zongora) gyerekek és tanáraik rövid műsora színesített.

Az adventi hétvégéken ebben az évben is jelentős összefogással vett részt az iskola szülői közössége a jótékonysági sütivásáron, melynek eredménye szép összeggel gazdagítja az osztályokat. A harmadik gyertya gyújtásához műsorral készült az iskola énekkara és a színjátszók is. Köszönjük a sütifelajánlásokat és a parkban aktívan segítők munkáját!

December 6-án idén is ellátogatott hozzánk a Mikulás, melynek talán a legkisebbek örültek a legjobban, de azért a nagyok is izgatottan lesték, várták. Látogatása után az alsósok boldogan bontogatták a csomagokat, a felsősök pedig „mikulásbuliban” ünnepeltek.

Adventi koncertünket december 9-én a falu templomában rendeztük meg, melyről még decemberben részletesen beszámoltunk a Hírforrásban is.

December 12-én délután a gyerekek a Christmas Party elnevezésű angol nyelvi délutánon vettek részt. A vidám hangulatú foglalkozásra 30 tanuló jött el a 4-8. osztályokból. A party egy angol karácsonyi szokásokról szóló Kahoot vetélkedővel kezdődött, amelynek győztesei apró ajándékokat kaptak jutalmul. A továbbiakban kézműveskedés, daltanulás volt a program, valamint angol nyelvű karácsonyi szókeresőket, rejtvényeket oldottak meg a gyerekek. A jó hangulathoz hozzájárult egy kis karácsonyi keksz, zenehallgatás és tombolahúzás is. A Christmas party megrendezésével az volt a célunk, hogy a nyelvtanulás iránt felkeltsük a gyerekek érdeklődését, hogy megszeressék az angol nyelvet és megismerjék az angolszász országok kultúráját, szokásait. A rendezvény fő szervezője Csikós Erzsébet, segítője pedig Simon Ilona volt, iskolánk angol szakos tanárnői.

December 19-én a 6-7-8. osztályosok a 10 éves AGÓRA meghívására természettudományi napon vettek részt Szegeden. Csillagászati előadáson, informatikatörténeti kiállításon és látványos és érdekes fizikai kísérleten töltöttük ezt a napot.

December 20-án délután karácsonyi kézműves foglalkozáson vettek részt az érdeklődő ügyeskezűek. Akik kevésbé ügyesek, azok karácsonyi Kahoot játékban töltötték az idejüket, majd mindenkit vendégül láttunk egy forró teára!

Ez a délután más meglepetést is hozott, mivel ellátogatott iskolánkba Ádám Martin magyar válogatott labdarúgó, akit 2022-ben Forráskút díszpolgárának választottak meg. A tornateremben az iskola legifjabb focikedvelőivel együtt rúgták a bőrt, majd autogramot kérhettek a rajongók! Köszönjük, hogy ezzel is lelkesítette a gyerekeket! Ezúton is gratulálunk Martinnak, hogy felkerült a világ legeredményesebb játékosainak 2022-es listájára! További sikereket kívánunk!

Az év utolsó tanítási napján a harmadik osztályosok műsorával köszöntöttük a karácsonyt. A műsorra a művelődési házban vendégeink voltak a Margarét Óvoda és Bölcsőde közössége, az iskola szülői munkaközösségének tagjai és a harmadik osztályosok szülei is! Szente Eszter tanítónő egy igazi téli mesét varázsolt a harmadikosokkal a szeretetről, barátságról, összetartásról. Az előadás Andersen meséje felhasználásával készült, Gerda, Kay és a Hókirálynő története az osztály előadásában minden kicsi és nagy szívét átmelegítette. A műsor után az iskolában a hagyományos kakaó-kalács tízórai elfogyasztásában segédkeztek a szülői munkaközösség tagjai, majd a hagyományos karácsonyi tombolával zárult az év.

Ezúton is kívánunk mindenkinek Boldog új évet!

Kategóriák: Hírek