Az Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai szenzációsan szerepeltek a Kárpát-medencei hungarikum vetélkedőn. A döntőben a három főből álló, Gyöngyvirágok elnevezésű csapat második helyezést ért el.

A hungarikum mozgalom népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében a Lakiteleki Népfőiskola ismét megszervezte a Kárpát-medencei hungarikum vetélkedőt.

A Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával meghirdetett eseményre a Kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályában tanuló diákok, valamint a középfokú oktatási intézmények 9. és 10. osztályos diákjai és felkészítő tanáraik jelentkezhettek.

Az Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából egy 7. osztályos csapat, nevezetesen Csomós Gabriella, Csikós Mirjam és Tóth Maja, valamint felkészítő tanáruk, Török Tilda bizonyította be: érdemes volt nekivágni a megmérettetésnek. A 2023. február 22-23-án megrendezett utolsó fordulókat követően nagyon szép eredménnyel térhettek haza, a döntőn ugyanis második helyezést értek el.

Az előző évekhez hasonlóan idén is részt vett iskolánk a Kárpát-medencei hungarikum vetélkedőn, ahol ismételten szép eredménnyel zárult a megmérettetés. Csomós Gabriella, Csikós Mirjam és Tóth Maja 7. osztályos tanulók vágtak neki a kalandnak Török Tilda tanár néni vezetésével.

Három fordulóban kellett helytállniuk a csapattagoknak. Először egy online totót kellett kitölteniük, majd két prezentációt készítettek. Az egyikben településünket, Forráskutat, a másikban tájegységünket, a Dél-Alföldet vették szemügyre. Nagy munka volt, de a kis csapat szépen szerepelt, és 6. helyezettként jutott az elődöntőbe, amit Lakiteleken a Hungarikum Ligetben rendeztek meg a legjobb 16 csapat számára…

A lányok, akik kékfestő ruhába öltöztek, először a településünket mutatták be a versenyen. A szóbeli megmérettetés után egy totó következett, majd hazánk értékeit és a világörökség részeit kellett felismerniük egy-egy képről. A Gyöngyvirágok az első nap után már 4. helyezettként indultak a másnapi döntőn, ahol már csak 8 csapat versengett egymással.” – olvasható az eseményről szóló iskolai élménybeszámolóban.

Az Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai szenzációsan szerepeltek a döntőben, ahonnan az előkelő második helyezéssel térhettek haza.

Diákoknak és felkészítőjüknek gratulálunk a szép eredményhez!  

(forrás)

Kategóriák: Hírek