Ebben a tanévben is megvalósult a Határtalanul! pályázat, amelynek köszönhetően a forrráskúti hetedikeseink május utolsó hetében, a csólyospálosi és a rúzsai hetedikesekkel együtt öt napot tölthettek Erdélyben. A pályázat a „Legendák földjén 2024” címet viselte, amely a HAT-KP-1-2023/1-000848 számú pályázat támogatásával valósult meg. A kirándulás legfontosabb pillanatait elsősorban a „legendás” történelmi vagy földrajzi helyek, személyek emlékeinek nyomon követése határozta meg. Fő cél a magyarság emlékhelyeinek meglátogatása, a magyar hősök, tudósok életének, munkálkodásának megismerése, a helyszínekhez kapcsolódó történelmi események, legendák felelevenítése, az irodalmi vonatkozások összegyűjtése volt. Élményeinket képekkel és gyerekek által megfogalmazott beszámolókból kiragadott idézetekkel mutatjuk be:  

Nagyon jó volt az út, mert már az első nap megismerkedhettünk a csólyosi és a ruzsai hetedikesekkel. Nagyon szép helyeken jártunk, bár néha esett az eső, akkor is útnak indultunk.”    (Molnár Levente)

„ Nekem a kedvencem az volt, amikor a Békás-szorosban sétáltunk szakadó esőben, libasorban. Nagyon szép volt minden, sok képet csináltunk. Jól éreztük magunkat és a közösség is jó volt. „      (Meszes Viktor)

„ Sajnos a Parajdi sóbánya zárva volt, mert beomlott, ezért oda nem jutottunk el. Viszont Tordán a sóbányát megnézhettük. Félelmetes volt a lépcsőn a levezető út, de megérte. Kipróbálhattuk, hogy visszhangzik egy terem, a falak, mint a jég hidegek és tömörek voltak. A lenti részben volt óriáskerék, csónakázási lehetőség és lehetett vásárolni. Elképesztő magasságok és gyönyörű összkép.” (Lajkó Barbara)

És végül volt, aki a beszámolóját versben fogalmazta meg:

„Dimbes-dombos utakon,

Gurultunk mindenfelé szabadon.

Határtalan Tordára, Marosra,

És persze a Békás-szorosba.

Volt mikor áztunk,

Néha a buszon izzadságtól máltunk.

Másztunk hegyet, völgyet,

Láttunk mindenféle hegyvidéket.

Különféle ottani ételeket kóstolhattunk,

Mindenféle helyi történetet hallgathattunk.

Köszönjük, hogy lehetővé tették e csodás hetet!”

                                                  (Vajner Violetta)

Kategóriák: Határtalanul